Procedure regularisatie bromfietsen

Afspraak met het gelijkvormigheidsattest in een bpost kantoor (geen post punt!!!), waar de bediende de technische voertuiggegevens zal registreren en u het formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’ zal ontvangen. (Er zal niet naar de technische staat van het voertuig gekeken worden, betreft een administratieve procedure.)

Met het ontvangen document dient u zich tot ons te wenden zodat wij het nodige kunnen doen voor de inschrijving van uw voertuig en de aanvraag van uw nummerplaat.

Uitzonderingen:

  1. Het voertuig dateert van voor 1975 en heeft geen document voor identificatie (gelijkvormigheidsattest).

Aanbieding van het voertuig bij een federatie van oldtimer voertuigen, die een document zal afleveren waarop de technische voertuiggegevens vermeld worden. Voorlegging van dit document aan bpost waarna u met het ontvangen formulier naar ons kantoor komt. Oldtimer statuut is mogelijk maar niet verplicht! Hiervoor duurt de aanvraag van de nummerplaat langer.

2.  Het voertuig dateert vanaf 1975 en geen document voor identificatie.

  • Het voertuig is nog geen 25 jaar oud: aanbieding van het voertuig bij de Politie, die een document zal afleveren waarop de technische voertuiggegevens vermeld worden. Voorlegging van dit document aan bpost waarna u met het ontvangen formulier naar ons kantoor komt!
  • Het voertuig is meer dan 25 jaar oud:

Oldtimer statuut gewenst : Aanbieding van het voertuig bij een federatie van oldtimervoertuigen, die een document zal afleveren waarop de technische voertuiggegevens vermeld worden. Voorlegging van dit document aan bpost waarna u met het ontvangen formulier naar ons kantoor komt. Hiervoor duurt de aanvraag van de nummerplaat langer

Geen oldtimer statuut gewenst : Aanbieding van het voertuig bij de Politie, die een document zal afleveren waarop de technische voertuiggegevens vermeld worden. Voorlegging van dit document aan bpost waarna u met het ontvangen formulier naar ons kantoor komt.

 

Nummerplaat dient aangevraagd te worden voor 11/12/2016!

Hier vind u het schema van de regularisatie!

 

Reacties zijn gesloten.